Козловна и Кулови Блеск

Със сигурност в пътеводителя ви се намират 5-6 известни кръчми в които „трябва да отидете на всяка цена“. Е идете, но ще олекнете доста. Сега ще ви споделм няколко места, в който хем, ще хапнете добре традиционни чешки нещица, хем няма да платите „майка си и баща си“.)

Козловна

Макар, че верига заведения, Козловната е единственото място в което можете да опитате истински прясна бира „Козел“ и да хапнете на добра цена. Има ги на много места, но ви съветваме да идете на тази, намираща се на спирката на трамвай 4,10,16,7,14 „Зборовска“ (лесно можете да я намерите и на картата). Ако отидете по обедно време, няма да има нужда от резервация и няма да има много хора. Опитайте „свинското коляно“ (ако обичате мазничко) или „свичкова“ (чисто месце),  ако искате да вкусите традиционните местни вкусотии. Бургерът и ребрата изобщо не са лоши. Към момента има 3 вида бира – Козел черен, светъл и нефилтриран.

През лятото има малка тераска, която е приятно място за седене.

 

Кулови Блеск

Ресторант, в който освен, че можете да опитате много бири (поне 10 различни наливни всеки месец), можете да хапнете мна корем традиционни чешки вкусотии. Намира се много близко до спирката на метрото „I.P Pavlova“. Ако ще ходите вечер, е нужна резерация поне 3-4 дена предварително. Опитайте чипса (Smažené bramborové lupínky) и стойте много далеч от „сиренето“ Romadůr, но ако има Хермелин на грил си поръчайте смело (не е плъх) 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *